Ispostavilo Se Da Nas Putovanja Čine Sretnijim Nego Bilo Šta Drugo

0
15

Jeste li se ikad zapitali zašto svi idemo u trgovine čim imamo nešto novca u našim novčanicima? Pa, to je naravno, jer to nas čini sretnim. Kad god nešto kupimo nekako osvježava naše živote, ali se zadovoljstvo i sreća raspršuju s vremenom. I nestalo je za nekoliko dana. Pokušali smo istražiti tu temu i naći neke zanimljive činjenice.

Navodno, glavni uzrok vaše sreće je prilagodba. Volimo se prilagoditi nečemu novo i to je “svježi” dio. Čim se naviknemo na nešto, razina sreće i zadovoljstva životom počinje nestajati, a mi smo prisiljeni tražiti sljedeću stvar koju možemo kupiti. To ide dalje i dalje. Zato imate toliko mnogo stvari koje zapravo ne trebate.

Bilo je mnogo studija o toj temi. Jedna od njih provedena na Cornellu i zapravo su pronašli način da se razbije taj beskoristan ciklus. Jedan od profesora, Thomas Gilovich, našao je nešto bolje od kupovine, što zapravo donosi istu vrstu zadovoljstva, ali taj osjećaj zadovoljstva traje duže. Zapravo je otkrio da je putovanje puno bolje od kupovine, jer stičemo iskustva i nove uspomene.

Ako uložite u putovanja, idete na neke neobične događaje, učite nove vještine ili nove sportske discipline, dobijate gorivo za istinsku sreću.

Izvor slika: 24viralphotos.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here