Herojski Bivol i uspavani Tigar (Video)

0
18

Bathabile Shakwane, 22-godišnji terenski vodič, objasnio je Latingsightings: “Samo smo ležerno vozili dolje od Satare prema Skukuzi na relativno vrućem danu. Bili smo nagrađeni s puno bavnih viđenja. Zaustavili smo se kod brane Kumana i dogodili smo primijetiti usamljeni lav koji leži u grmlju pokraj krda bivola.

Čini se da je jedan bivolji bik vidio lava koji je ležao u grmlju i odlučio oprezno kretati prema lavu kako bi vidio što je došla! U jednom trenutku, bivol je malo preblizu udobnosti i lav je dobio strah i pokušao pobjeći iz situacije.

Jednom kad je ustala, primijetili smo koliko je strašno tanka i slaba gledala, a onda sam shvatila da je ovaj obrok bio stvar života i smrti za nju. Nažalost, u stanju u kojoj je bila, nije bilo šanse da bi mogla podnijeti dolje zdravo bivolje te veličine sama.

Bivol je shvatio njezinu ranjivu državu i gurnula ju u zrak poput ragdolla. Uspjela je pobjeći od bivola bez sumnje. Bilo je jasno, međutim, da lav neće živjeti dulje od sebe i mogu zamisliti da bi umrla od gladi krajem dana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here