6 Čudnih Mjesta koja zaista Postoje

0
6

Naš svijet ne nevjerovatan i lud. U jednom trenutku vidiš nešto što te očara, a u drugom nešto drugo. Naš život je prekratak za istraživanje svih ludih i inspirišućih mjesta na svijetu. Donosimo vam 7 nevjerovatnih stvari koje morate uvrstiti u svoju “moram vidjeti” listu. Krenimo.
Podvodni vodopad Mauricijus

Podvodni vodopad, u Republici Mauricijus je nevjerovatan i zastrašujući istovremeno. Ova zemlja izgleda kao da je iz bajke. Zbog pomjeranja pjeska dolazi do fluktuacije boje vode, pa izgleda kao da voda ide nigdje. Čak i iz satelita, izgleda stvarno.

Svjetleći talasi – Maldivi

Jeste li vidjeli ovu svjetlucavu plažu na Maldivima? Talasi emituju svjetlo duže od plaktona. Posjetite ovo mjesto i odmorite oči.

Šou plave plime – San Diego

Ovaj šou se nalazi u San Dijegu i zaista je vrijedan pomena. Plitoplankton pravi ovakav prizor, pretvara talase u električnu plavu boju. Nađite najljepše mjesto na plaži i uživajte. Izgleda nestvarno.

Migracija crvenih kraba – Božićno ostrvo

Evo, na lijepoj plaži blizu Australije i Indonezije na Božićnom ostvu je nešto za vidjeti. U oktobru i novembru nakon što izlijegu jaja u moru, milioni kraba migriraju. Jedno je od napoznatijih mjesta.

Vulkanska munja – Island

Ovaj fenomen je prouzrokovan interakcijom donjih i normalnih oblaka i nabijenih čestica. Prizor je dramatičan.

Timelapse Calbuco – Čile

Čudesna i očaravajuća slika ovog vulkana je bila viralna 2015. godine. Vulkan je bacao dim 33 000 stopa visoko (10 kilometara).

Vrata pakla – Turkmenistan

Izvor slika: worldfactsftw.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here